sâmbătă, 14 aprilie 2012

Glob de cristal ...

Poveste “de cristal” : Din timpuri stravechi, omenirea a descoperit universul magic al cristalelor atat pentru crearea unor splendide, rafinate si nemuritoare obiecte de podoaba, cat si pentru atingerea anumitor scopuri cum ar fi vindecarea, energizarea si protectia. Aceste substante minerale solide, omogene, cu o stuctura interna regulata, fac parte, in mare masura, din procesul de transformare planetara si trebuie folosite in mod constient si benefic.

  • Exista legende legate de stravechea civilizatie Atlantida , si a carei populatie folosea pietrele in diferite scopuri practice:(in telecomunicatii, pentru schimbarea conditiilor climaterice,precum si in terapia fizica si psihica).
  • Si Biblia recunoaste puterea pietrelor, fiind specificat faptul ca pieptarul judecatii pe care urma sa il poarte Aaron in momentul infatisarii inaintea Domnului, era confectionat din 12 pietre pretioase, fiecare cu numele uneia din cele douasprezece semintii =  (au fost cusute patru randuri de pietre pretioase ”primul rand avea un sardonix, un topaz si un smarald, al doilea rand continea un rubin, safir si un diamant, al treilea un opal, un agat si un ametist, iar cel de al patrulea avea hrisolit, onix si iaspis” (Exodul, 28:15- 28:21), se spune ca acestea  i-ar fi dat lui Aaron  incredibile  puteri spirituale.
  • In Evul Mediu apar legendele arturiene, cu referire la spada acestui rege, cavaler al Mesei Rotunde, considerata ca fiind speciala datorita miraculosului cristal pe care il avea incastrat in garda.
  • Se pare ca din breasla magilor, Merlin, Paracelsus, precum  si Nostradamus au folosit in previziunile lor Sfera de Cristal, zdruncinand puternic rutina si povara traditiilor scolastice.
  • Si in Roma antica cristalele se foloseau pentru efectele lor miraculoase , (oamenii erau indemnati sa poarte talismane confectionate din diferite pietre pentru a beneficia de sanatate, protectie si prosperitate).
  • Despre mayasi se spune ca utilizau aceste obiecte pretioase in scopul diagnosticarii cat si cel curativ, cristalele mari din cuart fiind folosite pentru vizualizari in timp si spatiu.
  • In frumoasele gravuri ale  Indiei stravechi, regii purtau asupra lor astfel de pietre pentru a fi protejati de spiritele malefice.
Cristalele sunt folosite in general pentru a transmite si a intensifica energiile in multe feluri , se spune ca nu noi ne alegem piatra, ci piatra ne alege pe noi ...
Cristale in noapte / clar de luna pentru un albastru infinittt ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu