sâmbătă, 8 octombrie 2011

Autentic/ original , eu-l divin ...

Sinele , eu-l divin : 
Ceva mai presus de noi si mai profund in noi ne insufleteste. Este o substanta imanenta, aflata in noi inca din primul moment al fiintarii noastre in aceasta viata si chiar de dincolo de viata. Este ceva mai presus de om si mai aproape de substanta divina a vietii. Divinul din noi nu avem voie sa il tradam niciodata, sa ne decuplam de la el. Pentru ca este sursa vietii, a intregii noastre fiinte, a tuturor definitiilor noastre, a tuturor actiunilor noastre.
A venit momentul sa am curajul sa gandesc si sa fac asa cum simt,  de a face o schimbare in viata mea , in modul de a gandi. O interpretare pe scurt - succes maxim, exist/ sunt o fiinta frumoasa!
Putem schimba fiecare aspect al vieţii ,  cheia este „să vrei cu adevărat”. Majoritatea oamenilor îşi doresc ca lucrurile să fie altfel, dar se limitează doar la a dori , ei nu vor acea schimbare atât de puternic,  încât să o facă să devină realitate, iar simpla dorinţă nu este suficientă.
Atâta vreme cât intenţionam să depăşim stadiul de a avea dorinţe, dorinţa în sine constituie un pas pe calea progresului. Transformaţi ideea într-un vis constructiv bine conturat, transmitem apoi acel vis conştiinţei, după care continuam cu cele mai potrivite activităţi constructive pentru a face ca visul să devină realitate.

Omul este ceea ce gindeste :“Omul este o adevarata bagheta magica, un intermediar intre Pamant si Cer", acesta este si motivul pentru care trebuie sa intre in contact cu Cerul, prin gandurile, cuvintele, actiunile sale, pentru a actiona benefic pe Pamant. Intreaga noastra existenta este magie.
Toate actiunile noastre – gest, privire, cuvant – aparent banale, poarta in ele sentimente(le) si ganduri(le) noastre. Cind avem ganduri si sentimente negative, ne murdarim pe noi insine si tot ce ne inconjoara.
  • dupa legile universale, tot ceea ce produce asemenea efecte intra in categoria “magiei negre”
  • insa tot ce este armonios, frumos si luminos este “magie alba”.
  • cu gandurile noastre construim mereu ceva din substanta nevazuta, care atrage puteri ce ne pot fi folositoare sau daunatoare.
“Mulţumiţi-vă cu daruri mici, nu cereţi daruri mari, este o greşeală ! Un dar pe care îl ai nu e mic, este tocmai ce-ţi trebuie , dar omul în nesăbuita lui mândrie şi dorinţă, vrea tot cerul într-o clipă , NU - tot cerul este al tău "... -  (Arsenie Papacioc)

Gandul este cel care modeleaza si face adevarate minuni sau adevarate dezastre. Prezentul este rezultatul gandirii noastre anterioare, iar viitorul isi are radacina in gandurile noastre actuale. In concluzie, noi devenim ceea ce gandim. Cum ne sunt gandurile, asa ne este si viata. Un gand, bun sau rau, isi pune amprenta nu numai pe cel caruia ii este adresat, ci in primul rand pe cel care il emite, pentru ca gandul atrage ganduri similare, amplificand astfel binele sau raul initial, totul intorcandu-se asupra noastra, ca un bumerang.
Omul, prin creatie divina, detine puterea de a se perfectiona si cu timpul, chiar de a se transforma in intregime. Insa, aceasta transformare trebuie sa ne atinga in primul rand viata interioara, gandurile. Nu este suficient un comportament exterior care sa dovedeasca un respect oarecare fata de cineva. Acest respect trebuie sa existe si in gandurile noastre, pentru ca sufletul este un adevarat sanctuar. Fiecare gand al nostru este o realitate, o forta, ce reprezinta de fapt o piatra de temelie a soartei noastre, modelata fie in bine, fie in rau. Concentrandu-ne asupra intelepciunii, a iubirii, a puterii si a perfectiunii Divine, vom simti curand cum ea lucreaza, magic, in noi -  aceasta imagine devine ca un talisman, ea ne ghideaza, ne protejeaza, ne lumineaza, iar prin vibratiile sale va respinge vibratiile opuse si, simultan, prin legea afinitatii, va atrage vibratiile care ii corespund. Putem realiza in noi o imagine-talisman pe care sa o insufletim si sa o alimentam cu ajutorul gandului, a iubirii, a vointei .
In acelasi mod, tot si toti cei care ne inconjoara beneficiaza de starea de fericire, calm, dragoste pe care o avem in momentul respectiv. Spiritele raului fac jocul tentatiilor, dar depinde de noi, de fiecare, sa nu cadem in capcana lor. Creatorul si spiritele ceresti ne ofera libertatea sa ne dezvoltam propria constiinta si sa invatam sa devenim responsabili de propriile atitudini. Noi insine trebuie sa ne convingem de ce este mai bine sa urmam un anumit drum in locul altuia.
Omul, chiar daca este lipsit de multe mijloace de existenta, are dreptul sa foloseasca gandul (acest dar divin) – pentru scopuri divine, pentru a deveni mai intelept, mai echilibrat sufleteste cu el insusi, printr-o munca neintrerupta de organizare interioara, de purificare, de autocontrol.
A face o fiinţă umană să fie foarte fericită, înseamnă, totodată a oferi, prin intermediul unei stări profunde de empatie ce apare în noi, starea sa intensă şi copleşitoare de fericire. Procedând de fiecare dată în felul acesta cu fiinţele umane pe care le iubim, singurătatea noastră interioară şi nefericirea iau sfârşit.

" Sufletul realizat este dincolo de diferentele marunte si false, iar prietenia dintre oameni este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele "...   (Mary - inncognitto)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu